Mamaliga cu parmezan, paprika si marar

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2019 | 3037 vizualizari

 

O puteti pregati inainte si pune intr-un plat de tarta sau chec.
Ramane s-o incalziti cateva minute la cuptor cand serviti platul principal.
Veti obtine o prezentare reusita si o puteti taia in felii frumoase.
Am parfumat-o cu marar si paprika afumata.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/mamaliga-cu-parmezan-paprika-si-marar.html

 

INGREDIENTE

  • 800 ml de apa
  • 140/150 g de faina de porumb (verificati indicatiile de pe pachetul dvs)
  • 2 linguri de marar tocat
  • 1 lingura rasa de paprika afumata
  • 3 linguri de parmezan ras
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu parmezan, paprika si marar:

Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Adaugati 2 linguri de parmezan, paprika si mararul tocat si amestecati.

Ungeti cu unt o forma de  tarta (20-23 cm) si presarati pe fund parmezanul ramas.

Varsati mamaliga si puneti film alimentar deasupra la suprafata.

10-15 minute inainte de a servi felul de mancare , indepartati filmul si puneti tava cu mamaliga in cuptorul incalzit la 160°C cateva minute.

Rasturnati mamaliga pe o farfurie si taiati-o felii. Am servit-o cu sarmale si smantana.

La fel de buna a 2-a zi, o puteti praji cu oua si sunca afumata si servi cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu parmezan, paprika si marar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mamaliga prajita