Mamaliga cu oua ochiuri, branza feta, ciuperci caramelizate si marinara

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2014 | 3497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciuperci:
  • 400 grame ciuperci proaspete, feliate
  • 3 linguri unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita fulgi de piri-piri
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare/piper
  • Pentru mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 2 cani supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri de unt
  • 100 grame parmezan ras
  • sare/piper
  • Pentru servit:
  • sos marinara (sau sos de rosii amestecat cu sare/piper, frunze proaspete de busuioc si usturoi)
  • 3 oua ochiuri gatite dupa preferinte
  • 100 grame branza Feta
  • patrunjel proaspat, tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu oua ochiuri, branza feta, ciuperci caramelizate si marinara:

Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga parmezanul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii. 

Intr-o tigaie, se incalzesc 2 linguri de unt. Se adauga ciupercile si se lasa la gatit, fara sa se amestece, 5-7 minute. Se amesteca si se adauga sare si piper. Se mai gatesc pana cand toata apa s-a evaporat si au devenit usor crocante. Se adauga restul de unt si se lasa pana cand ciupercile s-au caramelizat.. Se adaugă usturoiul si fulgii de piri-piri, se gatesc 10 secunde, apoi se adauga otetul balsamic. Se lasa la gatit 1-2 minute, amestecand, pana cand otetul a imbracat ciupercile. 

Se incalzeste marinara cateva minute. 

In momentul servirii, se imparte mamaliga pe farfurii, se aseaza ciupercile, sosul si ouale si se presara patrunjel si branza feta.

TIPS-URI

1

Daca mamaliga devine prea groasa, se mai adauga putin lapte sau unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu oua ochiuri, branza feta, ciuperci caramelizate si marinara" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

_Alina_ 1

07.05.2014, 10:22

laura_n 1

07.05.2014, 15:12

vaaai! bunaciune de bunaciune! ma innebunesti de pofta!

cristeena20 1

23.05.2014, 13:32

bunaa!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ghebe la tigaie, cu usturoi verde si marar