Maioneza fara oua

de adnia in Sosuri, 27 Ian 2013 | 20700 vizualizari

 

Nu m-as fi gandit niciodata ca exista atatea variante mai sanatoase si mai usoare la celebra maioneza (asa cum o stim noi, cu galbenusuri fierte si crude). Ei bine, astazi v-am adus o varianta de maioneza din lapte, care se face muuult mai repede, arata si comporta exact ca maioneza obisnuita!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml ulei masline
  • sare
  • putin mustar
  • cateva picaturi de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza fara oua:

Pt. prepararea acestei maioneze avem nevoie de un blender sau un mixer vertical (cel de mana, cu palete nu este recomandat, doarece avem nevoie de viteza mare).

Asadar, sa incepem: se pune in blender laptele, uleiul si sarea si se mixeaza 3-4 min. la viteza maxima. Cand ridicam capacul blenderului, surpriza: maioneza noastra este gata! Adica este legata bine, ferma si gata de folosit! Eu insa i-am mai adaugat o lingurita de mustar si cateva picaturi de lamaie (optional se poate adauga si putin zahar). Am mai blenduit 1 min. si a fost gata de utilizat. Nu-i asa ca e rapida?

TIPS-URI

1

uleiul de masline nu este obligatoriu in aceasta reteta (el se poate omite, dar cantitatea se completeaza la celalalt ulei--important este sa avem 1 parte lapte si 2 parti ulei)

2

eu am folosit lapte cu grasime 3,5 (daca folositi lapte degresat, cresteti cantitatea de ulei, in asa fel incat sa se combine bine grasimile)

3

puteti folosi orice tip de ulei va place (susan, seminte de strugure, seminte de dovleac, ulei cu diferite arome, etc)

4

este foarte important ca laptele sa fie la temperatura camerei, altfel maioneza nu se leaga

5

dupa ce s-a intarit bine maioneza, se pot adauga aromele preferate: usturoi, chili, verdeturi, etc

6

maioneza se poate pastra in frigider intr0un recipient inchis etans pana la 10 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza fara oua" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (28)

marianascarlat 1

12.04.2013, 12:00

adnia 1

12.04.2013, 22:06

JENU 1

16.03.2015, 18:31

Foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Maioneza de post din aquafaba