Magiun de prune

de Bucataras in Dulceata / Gem, 18 Sep 2019 | 6348 vizualizari

 


Magiunul de prune se obtine prin fierberea indelungata a prunelor, fara adaos de zahar, pana se evapora toata zeama din fructe si se transforma intr-o pasta groasa. Nu e dificil de preparat, singura treaba complicata e ca trebuie supravegheat, ca pe masura ce scade sa il amesteci cu lingura, sa nu cumva sa se prinda de fundul cratitei si sa se afume.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg prune bistrite
  • 1 baton de scortisoara
  • miez de nuca
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale.  

Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si incepe sa fiarba. Supravegheaza si amesteca mereu, cu lingura de lemn, sa nu se prinda de cratita si sa se afume, ca-i pacat de munca si de bunatate de prune.

Lasa la fiert pana scade cam la jumatate din cantitatea initiala, iar culoarea devine visiniu inchis. La final, magiunul arata ca o pasta groasa, vartoasa, care nu se prelinge din lingura.

Fata de reteta traditionala a bunicii de magiun de prune, mie imi place sa adaug la fiert un baton de scortisoara, iar cand magiunul e aproape gata, pun si o mana de miez de nuca.

Pune magiunul fierbinte in borcanele sterilizate, inchide-le bine cu capace si acopera-le cu un prosop gros sau o patura, sa se raceasca treptat, apoi depoziteaza borcanele in camara.

 Magiunul il poti folosi apoi la gogosi, cornulete umplute, placinte sau tarte si clatite.

Desi la prima degustare imi ung repede o felie de paine proaspata cu unt si gem, de data asta am pregatit un desert care a mers de minune cu magiunul meu de prune: kaiserschmarrn cu magiun de prune.

Dumnezeiesc, atat mai spun! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi