Dulceata de capsune cu gelfix

de Bucataras Medi in Dulceata / Gem, 4 Aug 2015 | 12974 vizualizari

 

Stiu....poate o sa spuneti ....a trecut sezonul capsunilor,dar deh......stiti voi eu sunt cu expiratele....hahaha.
Si chiar daca nu mai este sezon de dulceturi cu capsuni daca va place reteta o puteti salva si nici nu trece bine anu' ca gata iar vine sezonul capsunilor.....hihihi.
Am vrut o dulceata in care fructele sa ramana intregi iar pentru ca fructele de capsuni sunt foarte delicate am ales varianta aceasta cu gelfix in care fierberea este de cateva minute.Si mai mult decat atata nu am folosit pentru amestecare lingura.Am amestecat rotind stanga-dreapta vasul in care am "confectionat" dulceata.
Sper sa va placa ca noua ne-a placut tare mult.Dar stiti voi cum este.....gusturi si gusturi.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg capsuni
  • 750 g zahar
  • un plic si jumatate gel fix 2:1
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsune cu gelfix:

Indepartam coditele.
Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu.
Si inca ceva .....nu am taiat fructele, le-am lasat intregi.
Stropim capsunele cu zeama de lamaie.
Gelfixul se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se adauga peste fructe.
Taiem lamaia feliute si o adaugam in vasul cu fructe.
Amestecam ,asa cum am spus mai sus.
Dam la foc moderat pana se ajunge la fierbere.
Avem grija sa amestecam prin rotiri stanga/dreapta ale vasului.
Adaugam restul de zahar.Amestecam usor  si din momentul in care ajunge la fierbere mai lasam 5 min. ,timp in care spumam.Tragem de pe foc si turnam dulceata calda in borcane bine uscate.Capacim borcanele si apoi le sterilizam.Pentru a verifica daca dulceata se intareste ,inainte de a o turna in borcane,se toarna cateva picaturi pe o farfurie.Dupa racire ,dulceata trebuie sa se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsune cu gelfix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (22)

mirela0911 1

05.08.2015, 08:26

Sidy 1

06.08.2015, 13:01

Doamne cat e de buna....!

Gicuta 1

10.08.2015, 10:08

Cum arata!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta cu menta