Dulceata de capsune cu gelfix

de Bucataras Medi in Dulceata / Gem, 4 Aug 2015 | 13097 vizualizari

 

Stiu....poate o sa spuneti ....a trecut sezonul capsunilor,dar deh......stiti voi eu sunt cu expiratele....hahaha.
Si chiar daca nu mai este sezon de dulceturi cu capsuni daca va place reteta o puteti salva si nici nu trece bine anu' ca gata iar vine sezonul capsunilor.....hihihi.
Am vrut o dulceata in care fructele sa ramana intregi iar pentru ca fructele de capsuni sunt foarte delicate am ales varianta aceasta cu gelfix in care fierberea este de cateva minute.Si mai mult decat atata nu am folosit pentru amestecare lingura.Am amestecat rotind stanga-dreapta vasul in care am "confectionat" dulceata.
Sper sa va placa ca noua ne-a placut tare mult.Dar stiti voi cum este.....gusturi si gusturi.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg capsuni
  • 750 g zahar
  • un plic si jumatate gel fix 2:1
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsune cu gelfix:

Indepartam coditele.
Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu.
Si inca ceva .....nu am taiat fructele, le-am lasat intregi.
Stropim capsunele cu zeama de lamaie.
Gelfixul se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se adauga peste fructe.
Taiem lamaia feliute si o adaugam in vasul cu fructe.
Amestecam ,asa cum am spus mai sus.
Dam la foc moderat pana se ajunge la fierbere.
Avem grija sa amestecam prin rotiri stanga/dreapta ale vasului.
Adaugam restul de zahar.Amestecam usor  si din momentul in care ajunge la fierbere mai lasam 5 min. ,timp in care spumam.Tragem de pe foc si turnam dulceata calda in borcane bine uscate.Capacim borcanele si apoi le sterilizam.Pentru a verifica daca dulceata se intareste ,inainte de a o turna in borcane,se toarna cateva picaturi pe o farfurie.Dupa racire ,dulceata trebuie sa se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsune cu gelfix" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta in straturi cu capsuni si kiwi