Madlene

de nadea68 in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 4218 vizualizari

 

Va invit la madlene, o reteta pe care voiam demult s-o fac, dar nu aveam forme. Am gasit forme pentru madlene si reteta la Merisor.:)
Usor de facut si foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • sare
  • coaja de lamaie sau vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Untul il punem la topit cu laptele. Cand s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit.

Ouale le batem bine cu zaharul si un varf de sare pana devin spumoase. Adaugam laptele amestecat cu untul usor racit si coaja de lamaie sau vanilia.

Praful de copt il amestecam cu faina si adaugam putin cate putin la compozitia de oua si lapte. Aluatul iese destul de moale.

Aprindem cuptorul la 180°. Cu o lingurita, umplem formele de madlene. Dam la cuptor cam 20 minute, in orice caz facem test cu scobitoare.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam la racit. Ies cam 100 bucati.

TIPS-URI

1

la compozitie puteti adauga cacao sau ciocolata.

2

le puteti glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

26.11.2016, 21:16

Ce pufosenii bune si aromate!

nadea68 1

26.11.2016, 23:55

diaconta 1

30.11.2016, 20:59

chiar zicea mama ca i-ar fi pofta dar eu nu am forme pentru ele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă