Se spala merele,se curata si se dau prin razatoare, dupa aceea se pun la calit cu 2-4 linguri de zahar ,dupa preferinte mai dulce sau mai putin dulce si dupa soiul merelor, daca sunt dulci se pune mai putin, bineinteles, apoi se pune si scortisoara. Se calesc timp de 15 minute, amestecandu-se mereu sa nu se lipeasca, dupa aceia se dau la racit, dupa ce s-au calit bine.
Intr-un vas mare se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele, uleiul, amestecand din nou. Separat se dizolva praful de copt si bicarbonatul cu putina zeama de lamaie sau otet si se pun in compozitie, apoi sarea un varf mic, zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie, dupa care punem faina in ploaie (cana pe care o folosim ca si masura trebuie sa fie aceeasi la toate ingredientele) si amestecam pana se obtine compozitia asemeni unei smantani, la nevoie se mai poate pune faina. Se pregateste tava cu hartie de copt, apoi turnam 3/4 din compozitie din aluatul obtinut, se pun merele calite si apoi restul de aluat. Se da la copt, in cuptorul preincalzit la foc mediu si se lasa intre 25-35 minute pana se coace si se rumeneste. Se testeaza cu scobitoarea daca s a copt, apoi se pudreaza cu zahar pudra si se taie dupa dorinta
Pofta buna,tuturor!