Desert prajitura spargatorul de nuci

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 8 Aug 2018 | 3291 vizualizari

 

O prajitura delicioasa cu nuci si ciocolata, fara crema, pentru a potoli pofta de dulce in zilele calduroase.
Inspirata de la Divainbucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 200 g nuci, alune, migdale, caju
  • 250 g ciocolata neagra
  • 150 g unt
  • 1/2 lingurita rom
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • cateva linguri de gem caise
  • 2 linguri zahar brun
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura spargatorul de nuci:

Am tocat mixul de nuci. Am topit ciocolata cu untul.

Am mixat spuma ouale cu sarea si zaharul. Peste oua am adaugat ciocolata topita cu untul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt. La final am adaugat romul.

Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt, apoi am presarat pe toata suprafata mixul de nuci tocate. Peste nuci am presarat cele 2 linguri de zahar brun.

Am introdus tava in cuptorul incins pentru 20 de minute, apoi am intins peste nuci cateva linguri de gem. Eu am amestecat gem de caise cu prune si am pus putin mai mult. Am introdus tava din nou la cuptor pana a trecut testul scobitorii.

Am decorat prajitura rece cu ciocolata alba topita cu lapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura spargatorul de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca poloneza