Este deosebit acest fel principal : macroul (daca va place pestele ) este delicos, cartofii taranesti cu ceapa calita si sosul de usturoi cu rosii coapte pe gratar
Se serveste cu doua furculite :))
Macroul
Decongelam pestele si il punem la marinat cu sare piper si zeama de lamaie , il lasam cel putin o jumate de ora .
Dupa aceasta intr-o farfurie punem faina , in alta oua pe care le batem .
Pregatim o tigati antiaderenta in care punem ulei la incalzit .
Fileurile de macrou le tavalim prin faina si prin ou si le prajim la foc mediu pana se rumenesc.
Le scoatem si le lasam sa se scurga excesul de ulei .
Cartofii taranesti
Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. II punem la fiert in apa cu sare . Pana se fierb cartofiii intr-o tigaie calim ceapa , ardeiul si punem si rosiile . Asezonam cu sare si piper . Cartofii fierti ii scurgem de apa si peste ei turnam sosul.
Sosul de usturoi
Usturoiul (cat doriti sa fie de iute ) se curata si se zdrobeste , il punem intr-un castron si il frecam cu putina sare si ulei de masline. Rosiile trebuie coapte si taiate in cubulete mici sau zdrobite cu furculita .Le adaugam peste usturoi . Mai punem cateva frunze de busuioc tocate si amestecam .