Macrou pane cu cartofi taranesti si sos de usturoi

de anca_rm in Peste, 19 Aug 2013 | 7677 vizualizari

 

Este deosebit acest fel principal : macroul (daca va place pestele ) este delicos, cartofii taranesti cu ceapa calita si sosul de usturoi cu rosii coapte pe gratar

Se serveste cu doua furculite :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru Macroul pane:
  • 4 file macrou
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • faina
  • Pentru cartofii taranesti :
  • 12 cartofi potriviti ca marime
  • 1 ceapa
  • 1 ardei mic
  • 1 rosie
  • ulei
  • sare
  • verdeata
  • Pentru sosul de usturoi:
  • usturoi
  • 2 rosii mai mare
  • ulei masline
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou pane cu cartofi taranesti si sos de usturoi:

Macroul

Decongelam pestele si il punem la marinat cu sare piper si zeama de lamaie , il lasam cel putin o jumate de ora .

Dupa aceasta intr-o farfurie punem faina , in alta oua pe care le batem .

Pregatim o tigati antiaderenta in care punem ulei la incalzit .

Fileurile de macrou le tavalim prin faina si prin ou si le prajim la foc mediu pana se rumenesc.

Le scoatem si le lasam sa se scurga excesul de ulei .

Cartofii  taranesti

Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. II punem la fiert in apa cu sare . Pana se fierb cartofiii intr-o tigaie calim ceapa , ardeiul si punem si rosiile . Asezonam cu sare si piper . Cartofii fierti ii scurgem de apa si peste ei turnam sosul.

Sosul de usturoi

Usturoiul (cat doriti sa fie de iute ) se curata si se zdrobeste , il punem intr-un castron si il frecam cu putina sare si ulei de masline. Rosiile trebuie coapte si taiate in cubulete mici sau zdrobite cu furculita .Le adaugam peste usturoi . Mai punem cateva frunze de busuioc tocate si amestecam .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou pane cu cartofi taranesti si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba de mare ca-n reteta daneza