Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala

de Constelatialeu in Peste, 15 Dec 2020 | 12480 vizualizari

 

Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala
Indeletniciri ''home made'' in pandemie....

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala:

  • 10 buc macrou
  • 4-5 l saramura naturala ( izvor natural de la Baicoi )
  • lemne pt. afumatoare
  • lemn de prun si visin sau cires
  • rumegus
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala:

Cum se prepara Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala:

Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea Nordului, Marea Mediteranei sau oceanul Atlantic, deci la noi ajunge congelat ca are drum lung de parcurs.Deci il lasam sa se dezghete de pe o zi pe alta, apoi il curatam , il taiem pe burta si scoatem maruntaiele, scoatem si branhiile, apoi spalam bine.Asezam pestele intr-un tuci si turnam saramura si lasam cca 2 ore, nu mai mult de 2 ore.Se scoate pestele din saramura se spala , se usuca si se leaga cu sfoara, apoi se pune la afumat.

Treaba cu afumatul e a fiecaruia, cum a invatat din mosi stramosi. Eu stiu ca in zona noastra se foloseste la afumat lemn de prun, visin, cires, in alte zone lemn de fag, de obicei lemn de esenta slaba, care nu are un miros definit cum este lemnul de brad. Eu l-am afumat cca 6 ore, acum fiecare il afuma cat considera de cuvinta.

Se lasa sa se raceasca apoi se depoziteaza in frigider. 

Va indemn sa incercati si aceasta metoda de conservare a pestelui, Macrou marinat la rece, iar pentru zilele de iarna puteti face o Zacusca de macrou si macrou afumat

Va recomandam si reteta Conserva de Peste in Sos Tomat

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.12.2020, 21:14

Cum i-ai spanzurat, numai bine sa vina pisicile la ei!

mirela0911 1

20.12.2020, 18:50

Aici nu ma bag! Codita si Grasa pe unde au fost? )

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:47

Bun, bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor