Macrou (Carapau)cu orez tomat

de cristeena20 in Peste, 2 Sep 2012 | 4476 vizualizari

 

Recent am descoperit acest peste oceanic..este foarte savuros si fara multe oase. Cei foarte mici sunt buni doar prajiti, iar cei medii si mari sunt foarte buni la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pestisori de macrou
  • faina
  • ulei, sare
  • lamaie
  • 2 cani orez
  • 2 rosii medii
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • coriandru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou (Carapau)cu orez tomat:

- pestisorii se spala si se tin in sare cca 3-4 ore

- se incinge ulei si pestisorii se dau prin faina , apoi se prajesc in ulei incins.Se scot intr-un vas in care am asezat un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul.

- intre timp se prepara orezul. Intr-o cratita se pune ulei de masline, ceapa tocata marunt si se calesc pana se inmoaie , apoi se adauga rosiile taiate cubulete, se mai lasa 2-3 minute pana se inmoaie . Adaugam pasta de tomate (eventual putin bulion de asemenea) si adaugam orezul . Adaugam apa (la 2 cani de orez -4 cani de apa) si punem sare, piper dupa gust. Cand incepe sa fiarba reducem focul la minim. Amestecam din cand in cand . Cand e gata se adauga frunze de coriandru tocate marunt. 

-Se serveste alaturi de pestisori. Acest orez e bun alaturi de orice tip de peste.Cand servim pestele punem zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou (Carapau)cu orez tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de macrou reteta traditionala romaneasca