Macrou (Carapau)cu orez tomat

de cristeena20 in Peste, 2 Sep 2012 | 4611 vizualizari

 

Recent am descoperit acest peste oceanic..este foarte savuros si fara multe oase. Cei foarte mici sunt buni doar prajiti, iar cei medii si mari sunt foarte buni la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pestisori de macrou
  • faina
  • ulei, sare
  • lamaie
  • 2 cani orez
  • 2 rosii medii
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • coriandru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou (Carapau)cu orez tomat:

- pestisorii se spala si se tin in sare cca 3-4 ore

- se incinge ulei si pestisorii se dau prin faina , apoi se prajesc in ulei incins.Se scot intr-un vas in care am asezat un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul.

- intre timp se prepara orezul. Intr-o cratita se pune ulei de masline, ceapa tocata marunt si se calesc pana se inmoaie , apoi se adauga rosiile taiate cubulete, se mai lasa 2-3 minute pana se inmoaie . Adaugam pasta de tomate (eventual putin bulion de asemenea) si adaugam orezul . Adaugam apa (la 2 cani de orez -4 cani de apa) si punem sare, piper dupa gust. Cand incepe sa fiarba reducem focul la minim. Amestecam din cand in cand . Cand e gata se adauga frunze de coriandru tocate marunt. 

-Se serveste alaturi de pestisori. Acest orez e bun alaturi de orice tip de peste.Cand servim pestele punem zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou (Carapau)cu orez tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou la grătar & Hrişcă cu legume