Se taie capetele vinetei, iar restul se feliază. Într-o tavă se pune ulei, sare, oregano și deasupra se pun feliile de vânătă, care se ung pe ambele părți c amestecul din tavă. Se dau la cuptorul încins. Costița afumată se taie felii, apoi bucăți mici. Roșiilese taie în 4. Apoi se taie tonul proaspăt cubulețe. Se pune o tigaie pe foc la încins. Când se incinge se adaugă un cățel de usturoi întreg, presat cu lama cuțitului, puțin ulei și câteva crenguțe de oregano. Oregano se ține puțin pe foc, doar cât să lase aromă. Apoi se scoate usturoiul și oregano din tigaie și se pun bucățelele de bacon la prăjit. Când devin crocante se scot din tigaie și se pun la scurs pe un șervet de hârtie. Se șterge tigaia cu un prosop de hârtie, se pune iar ulei și se pun roșiile și tonul la călit. Apoi se adaugă oregano proaspăt, piper măcinat, puțin vin alb și sare. Vinetele se scot din cuptor când capătă o culoare aurie. Tonul cu roșii trebuie ținut puțin pe foc.
Se așază feliile pe o planșetă, apoi se umplu pe rând cu ton cu roșii și bucățele de bacon. Se rulează. Se pun rulourile în tava în care au fost coapte vinetele și se adaugă bucățele de roșii deasupra. Se dau la cuptor pentru câteva minute. Busuiocul opărit se trece prin apă rece, apoi se pasează cu puțină lămâie și ulei de măsline și se obține un pesto. Se așaza rulourile calde pe farfurie, se decorează cu pesto și arpagic verde.
Cum se prepara Farfalle cu somon afumat
Se curăță ceapa roșie. Într-o oală se pune apa la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot se adaugă farfallele, care fierb în general în jur de 11-12 minute. În timp ce pastele fierb, se pregătește sosul. Se taie ceapa cubulețe foarte mici. Între timp se pune o tigaie pe foc, la încălzit. Se adaugă ceapa și un pic de ulei de măsline. Apoi se taie vânăta cubulețe. Morcovul curățat se taie bastonașe subțiri, iar apoi cubulețe foarte mici care se pun la călit peste ceapă. Se adaugă și vânăta. O jumătate de ardei gras se taie fâșii și apoi cubulețe. Însă mai întâi se înlătura partea albă de pe miez, pentru că ea dă arsuri la stomac. Se toacă și ceapa verde mărunt. Se taie și feniculul în cubulețe mici și se pune în tigaie. Între timp se pune pe foc o altă tigaie. Peste legume se pune puțin din apa în care fierb pastele. Se taie și zucchini în cubulețe mici și se dă deoparte. Apoi se taie mărunt și somonul afumat. Se condimentează legumele din tigaie cu puțină sare, se mai adauga un pic de apă de la peste și vin alb. Se toacă mărunt cam un pumn mare de parmezan. Se adaugă puțin cimbru proaspăt, rupt cu mâna peste parmezan. Apoi parmezanul cu cimbru se pune în tigaia goală și fierbinte de pe foc. Când se topește, se scoate din tigaie, la răcit.
Pastele fierte se strecoară. Peste legume se pune somonul afumat, apoi farfallele. Se amestecă ușor. Se pun pastele în farfurie, peste bărcuța din parmezan. Se ornează cu frunzulițe de salată. Poftă bună!