Neatza de prinz din nou. Au venit finii, Cata si Oana, sa-i ierte nasii: eu, adica Supremu' sau Bucataras :P, si Iri. Motiv pentru care facem spectacol in bucatarie. Un muschiulet de purcel la cuptor cu usturoi si pui la punga. Iar ca garnitura punem cartofi la cuptor a la Bucataras :D.
Cartofii la cuptor sint specialitatea mea. Ii curat, ii spal, ii tai pe lung (in 4 sa zicem). Apoi, intr-un vas mai adinc pun mirodeniile: uleiul de masline (Cirio am folosit de aceasta data), rozmarinul, cateii de usturoi cu coaja, boiaua, rosiile uscate taiate marunt, piper si sare. Aici amestec cartofii inainte de a-i pune in tava (vezi foto).
Dupa acest proces, cartofii se aseaza in tava si peste ei se mai adauga un pahar cu apa, putin ulei, rosiile chery, citiva catei de usturoi ... Se dau la cuptor pentru 45 de minute!
TIPS: intre timp, se pune vin rosu intr-un pahar si se consuma cu inghitituri mici de-a lungul prepararii cartofilor :))))
Iri a pregatit puiul la punga. Spalat, sarat, piperat, pus la punga cu usturoi, tarhon si stropit cu vin alb.
Muschiuletul l-a pus la cuptor cu usturoi intreg, sare, piper, frunze de telina taiate marunt, 1/2 pahar vin alb si putin sos worcester.
Au stat la cuptor la foc moale cam o ora si jumatate (la 220 grade)
La final au iesit minunatiile de poze de mai jos ... Vinul rosu este de buturuga .
Linga aceste nebunii, am pus gogosari murati umpluti cu varza rosie si morcovi. Nebunieeeeeeeeeeeee.
Dedicatie de la Sylvia pentru toti bucatarasii: