Lipie cu galbiori

de Miha in Pizza, 4 Oct 2010 | 8848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipie:
  • 150 ml apa
  • 250 g faina neagra
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 300 g galbiori
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • cimbru si busuioc
  • 50 g cascaval
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu galbiori:

Lipia:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura: ciupercile curatate, spalate si bine scurse de apa se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt, in cateva linguri cu ulei de masline. Condimentam dupa gust cu cimbru si busuioc, potrivim gustul de sare. Se lasa la foc mic pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Se lasa la racit.

Aluatul se intinde intr-o forma de tarta unsa cu ulei. Se pun deasupra ciupercile calite si se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se scoate tava din cuptor, se presara deasupra cascavalul taiat cubulete si se mai da 5 minute la cuptor pana acesta se topeste.

Se presara cu patrunjel verde tocat si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu galbiori" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

Miha 1

07.10.2010, 10:12

Eu cumpar de la Hochland sau Bobalna de la Napolact. Amandoua ne plac la fel de mult.

babi5 1

01.08.2013, 19:03

Valclaudia 1

01.05.2014, 08:22

vaaai, cum arata! N-am galbiori, dar am pleurotus! Acus cobor sa framant aluatul Sarumana Miha!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida pe lipie libaneza