Cern faina intr-un castron, fac o gropita in mijloc unde pun drojdia; peste drojdie presar putin zahar si torn apa calduta, amestecand usor-incerc sa fac chestia asta in gropita de care va vorbeam; las putin sa faca drojdia bulbuci, dupa care incep sa framant pana aluatul nu se mai lipeste de degete; am grija sa incorporez si sarea pe parcurs. Pe final incorporez si uleiul. Acopar castronul cu un servet curat si las aluatul la dospit, vreo 30 de minute.
Intre timp tai salamul (cca 200 g) cubulete, gogosarul la fel, si le pun intr-o tigaie cu putin ulei; le incalzesc putin pe foc, adaug bulionul, amestec iar dupa cateva minute trag tigaia de pe foc (nu vreau sa prajesc compozitia, ci mai mult s-o incalzesc). Rad branza, presar oregano.
Intind aluatul in foaie dreptungiulara. Repartizez umplutura, rulez cu grija; tai ruloul obtinut in felii de cca 2 cm grosime. Asez melcisorii in tava, pe hartie de copt si ii ung cu ou batut. Ii tin in cuptor pana incep sa se rumeneasca.