Melcisori de pizza

de Xandrinne in Pizza, 15 Sep 2013 | 3066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 400 g faina,
  • drojdie cat o nuca,
  • 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar,
  • 200 ml apa (lapte),
  • 4-5 linguri ulei,
  • salam, 1 gogosar, branza, 2-3 linguri bulion, oregano,
  • 1 ou.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori de pizza:

Cern faina intr-un castron, fac o gropita in mijloc unde pun drojdia; peste drojdie presar putin zahar si torn apa calduta, amestecand usor-incerc sa fac chestia asta in gropita de care va vorbeam; las putin sa faca drojdia bulbuci, dupa care incep sa framant pana aluatul nu se mai lipeste de degete; am grija sa incorporez si sarea pe parcurs. Pe final incorporez si uleiul. Acopar castronul cu un servet curat si las aluatul la dospit, vreo 30 de minute.

Intre timp tai salamul (cca 200 g) cubulete, gogosarul la fel, si le pun intr-o tigaie cu putin ulei; le incalzesc putin pe foc, adaug bulionul, amestec iar dupa cateva minute trag tigaia de pe foc (nu vreau sa prajesc compozitia, ci mai mult s-o incalzesc). Rad branza, presar oregano.

Intind aluatul in foaie dreptungiulara. Repartizez umplutura, rulez cu grija; tai ruloul obtinut in felii de cca 2 cm grosime. Asez melcisorii in tava, pe hartie de copt si ii ung cu ou batut. Ii tin in cuptor pana incep sa se rumeneasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pizza Quatro Stagioni de casa