1.Intr-un bol punem faina amestecata cernuta.
2.Intr-un castronel se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul.Amestecam pana se face ca o pasta.Aceasta pasta o punem in bolul cu faina,(in mijloc)acoperim cu prosop si lasam la crescut timp de 15-20 minute la loc cald.
Dupa cele 20 minute adaugam uleiul,sarea,apa, pentru a forma un aluat moale si elastic,dar nelipicios.Se mai lasa aluatul,acoperit, 10-15 minute la loc cald.
Foaia se intinde cu sucitorul si trebuie sa aiba 1-2 cm grosime.Tava trebuie unsa cu ulei.
Urmeaza sa punem toppingul,sosul de tomate, ciupercile,mixul mexican,maslinele si la final se rade mozzarella.Puteti adauga si condimente ca busuioc,oregano,insa noi o preferam fara…
Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 minute.
Pofta buna!