Intr-un moment de inspiratie rezultatul este acesta:
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Aceste paste sunt facute cu cerneala neagra de sepie si au au o textura aparte. De obicei aceste paste se gatesc cu creveti sau alte fructe de mare.
Intre timp punem brocolli desfacut in buchetele la fiert in apa cu sare. Cand s-au mai inmuiat se scot in apa cu gheata, pentur a pastra culoarea aceeaa frumoasa verde. Apoi le strecuram si le pastram deoparte.
Crevetii congelati se pun in apaa rece cca 5 minute si apoi ii decorticam (doar mijlocul, lasand capul si coada doar).
Cand pastele sunt aproape fierte pregatim sosul.Intr-o tigaie punem ulei de masline cu usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat fasiute mici. Mie imi place sa am mai multe culori in farfurie si , sincer cu acest ardei capata un gust minunat. Deci am lasat sa se inmoaie putin ardeiul rosu la foc mic, impreuna cu usturoiul si apoi am adaugat ardeiul iute tocat fin (doar daca va place picant) si apoi adaugam pasta de ardei si de tomate (doar putina,m cat sa capete acea culoare frumoasa). Adaugam crevetii, avand grija sa nu ii rupem. dupa ce i-am saltat de cateva ori adaugam vinul alb si lasam la foc mare sa scada vinul. nu amestecam cu linguraa deoarece se rup crevetii. Cand scade vinul,adaugam brocolli scursi si saltam de cateva ori impreuna. Adaugam sare, piper diupa gust si la final smantana dulce.Lasam sa sea cateva clocote ,amestecand cu grija si stingem focul. Presaram cu patrunjel verde si acoperim cu capacul tigaia.
Intre timp pastele fierte se scurg si se stropesc cu ulei de masline de buna calitate. Amestecam cu crevetii si brocoli si servim cu parmezan ras deasupra si cu vin alb sau verde.