Linguini negre cu brocoli si creveti

de cristeena20 in Paste, 29 Apr 2014 | 7373 vizualizari

 

Intr-un moment de inspiratie rezultatul este acesta:

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti congelati
  • 1/4 pachet de linguini negre
  • cateva buchete de brocoli
  • ulei de masline
  • sare, piper alb
  • 1 piri-piri (sau alt fel de ardei iute)
  • putin ardei gras rosu
  • 1 lta pasta de ardei
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 smantana dulce
  • 1 pahar de vin alb
  • patrunjel verde si parmezan ras pentru servire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguini negre cu brocoli si creveti:

 Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Aceste paste sunt facute cu cerneala  neagra de sepie si au au o textura aparte. De obicei aceste paste se gatesc cu creveti sau alte fructe de mare. 

 Intre timp punem brocolli desfacut in buchetele la fiert in apa cu sare. Cand s-au mai inmuiat se scot in apa cu gheata, pentur a pastra culoarea aceeaa frumoasa verde. Apoi le strecuram si le pastram deoparte.

Crevetii congelati se pun in apaa rece cca 5 minute si apoi ii decorticam (doar mijlocul, lasand capul si coada doar).

 Cand pastele sunt aproape fierte pregatim sosul.Intr-o tigaie punem ulei de masline cu usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat fasiute mici. Mie imi place sa am mai multe culori in farfurie si , sincer cu acest ardei capata un gust minunat. Deci am lasat sa se inmoaie putin ardeiul rosu la foc mic, impreuna cu usturoiul si apoi am adaugat ardeiul iute tocat fin (doar daca va place picant) si apoi adaugam pasta de ardei si de tomate (doar putina,m cat sa capete acea culoare frumoasa). Adaugam crevetii, avand grija sa nu ii rupem. dupa ce i-am saltat de cateva ori adaugam vinul alb si lasam la foc mare sa scada vinul. nu amestecam cu linguraa deoarece se rup crevetii. Cand scade vinul,adaugam brocolli scursi si saltam de cateva ori impreuna. Adaugam sare, piper diupa gust  si la final smantana dulce.Lasam sa sea cateva clocote ,amestecand cu grija si stingem focul. Presaram cu patrunjel verde si acoperim cu capacul tigaia.

 Intre timp pastele fierte se scurg si se stropesc cu ulei de masline de buna calitate. Amestecam cu crevetii si brocoli si servim cu parmezan ras deasupra si cu vin alb sau verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini negre cu brocoli si creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rigatoni arrabiata