Imi tot povestea mama ce lichior bun facea pe vremuri matusa si bunica,iar eu m-am gandit sa ii fac o surpriza .Un lichior de oua din manutele mele :)
De Paste o sa il folosesc si la ceva deserturi,cred :)
Am pus laptele la fiert cu vanilia si am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase.
Laptele l-am strecurat apoi l-am turnat (caldut,nu fierbinte) peste galbenusuri si am mixat bine.Am pus amestecul pe foc mic 2-3 minute pana s-a topit complet zaharul.
Am lasat la racit,am adaugat frisca lichida amestecand energic cu un tel iar la final coniacul.
Se pastreaza la frigider in sticle inchise bine.
P.S :D spuma de deasupra va disparea si cu cat sta mai mult cu atat e mai gustos .
1
Daca folositi frisca lichida neindulcita mai puteti adauga in plus 2-3 linguri de zahar.
2
Eu am folosit coniac pentru ca e mai aromat dar daca folositi alt tip de alcool mai tare (gin,vodka ) reduceti cantitatea la 180-200 ml .