Lemon Meringue Pie

de Alexandra Burz in Prajituri, 26 Iul 2013 | 4977 vizualizari

 

Un desert extraordinar folosit atat in mesele din familie cat si la evenimente festive.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 600 gr zahar
  • 6 lamai medii
  • 1 praf copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr unt
  • 300 gr faina de cartofi (sau amidon alimentar)
  • 150 gr faina alba de grau
  • 1 esenta de lamaie
  • 400 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Meringue Pie:

Se prepara un blat din 6 oua, 150 gr zahar, 150 gr faina, praful de copt, vanilia si esenta de lamaie.

  • se separa albusurile de galbenusuri
  • albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia
  • se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si faina treptat, amestecand de sus in jos cu lingura
  • la final se adauga esenta de lamaie
  • se pune la copt pt 30 minute la 180 grade

Separat se prepara crema astfel:

Intr-o oala de inox se pun faina de cartofi (amidonul), 350 gr zahar, coaja si sucul de la cele 6 lamai

Se adauga apa si se da la foc mic pana compozitia devine consistenta (incepe sa se ingroasa)

Cand aceasta se ingroasa se reduce focul, dupa care se adauga in compozitie untul si galbenusurile de la celelalte 6 oua ramase

Se amesteca la foc mic inca 1-2 minute dupa care se ia de pe foc si se aseaza peste blat

Separat se bat tare albusurile cu zahaul ramas

Spuma se pune peste compozitie si se mai da la cuptor inca 10-15 minute pana ce deasupra se formeaza o crusta maronie ca la bezea.

Se da la rece si se serveste dupa 2-3 ore de la preparare

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Meringue Pie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

26.07.2013, 19:32

Rocsi 1

26.07.2013, 21:14

Bine ai venit

Alexandra Burz 1

27.07.2013, 08:12

Multumesc mult :* sper sa va placa retetele mele si sa le incercam reciproc
Va pup

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada