Legume picante cu salata de cus-cus, lamaie si sos de iaurt cu menta

de Oana in Salate, 28 Mai 2009 | 10040 vizualizari

 

Seminar culinar Lalla Cooking- mai 2009

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 2 linguri de miere
  • 2 lingurite de harissa
  • 2 vinete mici, taiate felii
  • 1 ardei gras rosu bucatele
  • cateva linguri cus-cus
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • o mana de frunze de menta tocate
  • iaurt grecesc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume picante cu salata de cus-cus, lamaie si sos de iaurt cu menta:

Se amesteca uleiul cu mierea si harissa (o pasta de ardei iute- se gaseste la supermarket, de provenienta marocana) si se presara jumatate peste vinete si ardei. Se asezoneaza, se incinge gratarul si se  frig legumele pe ambele parti, pana se patrund bine.

Se pune cus-cus-ul intr-un bol si se rastoarna apa clocotita pana se acopera intreaga cantitate, Se lasa 10 minute sa se umfle si sa s einmoaie, se scurge si se pune deasupra restul de sos, sucul si coaja de lamaie si frunzele de menta.

Legumele se servesc pe patul de cus-cus, stropite cu iaurt amestecat cu menta tocata.

PS: Harissa se poate inlocui cu un amestec in cantitati egale din coriandru, chimion, boia de ardei iute si pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume picante cu salata de cus-cus, lamaie si sos de iaurt cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]