Servita ca atare este o reteta ideala pentru perioada postului.
Deasemenea poate fi servita ca si garnitura.
Taiem ceapa julienne si o calim in ulei de masline. Eu am adaugat si 3 linguri de apa, pentru a avea o varianta mai sanatoasa. Dovleceii se taie felii foare subtiri. Adaugam dovleceii peste ceapa si lasam pe foc mic pana ce acestia se inmoaie.
Se unge un vas de yena cu ulei de masline si se aseaza dovleceii intr-un strat subtire.
Peste dovlecei se adauga ciupercile fierte. Daca sunt mai mari se vor taia un 2 sau in 4.
Morcovii se rad si se amesteca cu ardeiul taiat cubulete. Se intind in strat peste dovlecei si ciuperci.
Feliem rosiile si le asezam peste amestecul din tava. Din usturoi facem un mujdei pe care il amestecam cu sarea si piperul si il turnam peste rosii.
Acoperim totul cu verdeturile taiate marunt si dam la cuptor 30-40 de minute.