Legume gratinate – de post

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 22 Noi 2013 | 57061 vizualizari

 

O mancare pe cat de simpla, pe-atat de buna :-)

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi
  • 3 morcovi
  • cateva buchetele conopida
  • 3 catei usturoi
  • 30 ml ulei
  • 300-350 ml lapte de soia
  • o lingura si jumatate faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pesmet
  • putina margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate – de post:

Curata legumele.

Pune la fiert, in apa cu sare, cartofii taiati cubulete si morcovii felioare.

Dupa 8 minute de la primul clocot adauga buchetelele de conopida.

Intre timp pune intr-un vas cu fund dublu uleiul amestecat cu faina si caleste-le doua minute. Adauga treptat laptele de soia amestecand cu un tel. Pune inapoi pe foc si amesteca pana se ingroasa. Adauga sare, piper si cateii de usturoi, tocati.

Cand intra furculita usor in legume, opreste focul si scurge apa.

Unge un vas termorezistent cu margarina, aseaza legumele si toarna deasupra sosul.

Rade putina nucsoara, presara o lingura/doua de pesmet si baga vasul la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Nu lasa mult, sa se usuce


TIPS-URI

1

Poti adauga dupa preferinte si alte legume – fasole verde, broccoli, etc..

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate – de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci, cu ardei copti