O mancare pe cat de simpla, pe-atat de buna :-)
Curata legumele.
Pune la fiert, in apa cu sare, cartofii taiati cubulete si morcovii felioare.
Dupa 8 minute de la primul clocot adauga buchetelele de conopida.
Intre timp pune intr-un vas cu fund dublu uleiul amestecat cu faina si caleste-le doua minute. Adauga treptat laptele de soia amestecand cu un tel. Pune inapoi pe foc si amesteca pana se ingroasa. Adauga sare, piper si cateii de usturoi, tocati.
Cand intra furculita usor in legume, opreste focul si scurge apa.
Unge un vas termorezistent cu margarina, aseaza legumele si toarna deasupra sosul.
Rade putina nucsoara, presara o lingura/doua de pesmet si baga vasul la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Nu lasa mult, sa se usuce
1
Poti adauga dupa preferinte si alte legume – fasole verde, broccoli, etc..