Legume gratinate cu piept de pui

de simona72 in Pui, 17 Mar 2014 | 9465 vizualizari

 

Simplu si delicios....

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 3-4 cartofi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub mic de unt
  • 1 cana lapte
  • 1-2 linguri mascarpone
  • 1 praf de nucsoara
  • 3 fileuri de piept de pui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate cu piept de pui:

Se curata legumele, se spala, morcovii se taie felii groase de 1 cm, iar cartofii cuburi. Se pun in steamer si se fierb la aburi. Dupa fierbere se aseaza legumele intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.

Se pune uleiul de masline cu untul intr-o craticioara cu fundul dublu. Se pun pe foc pana untul se dizolva, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se pune treptat laptele, se lasa sa dea in clocot si se mai completeaza cu lapte pana ajungeti la consistenta dorita a sosului. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga mascarpone, se amesteca si se adauga sosul peste legumele pudrate cu sare si piper.

Se da tava la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute.

Fileurile de piept de pui se condimenteaza dupa gust, eu am folosit doar sare si piper, se prajesc intr-o tigaie grill sau intr-o tigaie antiaderenta cu un strop de ulei.

Serviti pieptul de pui cu garnitura de legume. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

folositi legumele preferate

2

se poate inlocuii mascarponele cu cascaval sau parmezan

3

daca nu va place nucsoara nu puneti, este optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]