Lebar

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 21 Dec 2015 | 6397 vizualizari

 

Lebarul este un mezel de casa asemanator cu pateul de porc. Va invit, cu drag, sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc;
  • 300 g inima de porc;
  • 675 g plamani de porc;
  • 400 g carne slaba de porc;
  • 300 g slanina cruda de porc;
  • 300 g slanina afumata de porc;
  • 4 cepe + 2-3 linguri ulei pentru calirea acestora;
  • apa;
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • putin cimbru uscat;
  • doua mate groase, de porc (sau mai multe, in functie de lungimea lor).
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar:

Toata carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert bine de tot se scoate din apa si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati mari.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi se lasa sa se raceasca.

Carnea se da prin masina de tocat prin sita mijlocie, apoi prin sita mica, o data cu ceapa calita. Peste acest amestec se pune sare, piper si putin cimbru uscat si se amesteca.

Se monteaza tulumba la masina de tocat, apoi pe aceasta se introduce un mat (pe care mai intai se sufla pentru a verifica daca este spart), care se leaga cu ata la capat. Se umple matul cu compozitia din carne, dar se lasa un pic mai lejer pentru a nu se sparge atunci cand se fierbe, apoi se leaga cu ata si la celalalt capat. La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea mat.

Matele umplute se pun la fiert in apa cu sare, la foc mic, si se inteapa cu un ac din loc in loc pentru a nu se sparge. Se fierb circa 30-40 de minute, dupa care se scot din apa si se pun la uscat, presate intre doua tocatoare, cu o greutate deasupra. Se servesc a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

22.12.2015, 17:28

Super arata

Rocsi 1

22.12.2015, 20:44

Andra_Constantinescu 1

22.12.2015, 23:56

Multumesc, tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lebar de casa