Am tot vrut sa incerc odata aceasta prajitura ciocolatoasa de care am auzit foarte multe.
Din fericire, nu m-a dezamagit, a fost un succes total, sotul chiar a propus sa o mai fac cand avem musafiri, asta pana cand i-am spus cat costa ca sa faci cateva prajiturele :)) apoi s-a razgandit ;))
Am cautat multe retete pe internet si pana la urma am ajuns sa fac una pe gustul meu, mai simpla dar foarte gustoasa. Si le-am pus in boluri de supe :D ca sa iasa de 3 ori mai mari.
Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi.
Intr-un vas adaugati ouale si zaharul si amestecati cu untel, apoi faina cu praful de copt si continuati sa amestecati.
Se toarna cate putin ciocolata topita in compozitia de mai sus si se amesteca sa se integreze bine, pana se obtine culoarea ciocolatei.
In forme de aluminiu(eu am folosit boluri cumparate de la zilele Bistritei-perfecte de facut prajitura in ele) se toarna compozitia, cam 3 sferturi si se da la cumptorul preincalzit la 200 grade timp de 10 - 12 minute. Daca ati facut ca mine si ati turnat compozitia in 3 boluri in loc de 8 forme, lasati 20 de minute la cuptor.
Se scot din forme pe o farfurie, de preferat fiecare pe o farfurie, separat, si se pudreaza cu zahar pudra.
Se poate servi calda sau rece.
Pofta buna!