Lasagna cu vită și ciuperci

de Rita Ilies in Lasagna, 28 Mar 2015 | 4251 vizualizari

 

Am aflat, povestind cu unii și cu alții, că denumirea acestui preparat ar avea origini grecești; vasul în care se pregătește, numindu-se la ei ”lasagnum”.

Alții spun că denumirea acestui preparat vine tot din greacă, dar de la niște fâșii de aluat numite ”laganon”.

Oricum ar fi, cert este că Lasagna a ajuns până în Anglia, unde a fost pentru prima dată publicată într-o carte de bucate, de-atunci făcându-se cunoscută peste tot în lume.

Eu v-am adus Lasagna cu ciuperci și carne de vită, o combinație excelentă peste care am presărat puțin cașcaval afumat care-i dă o savoare inedită.

 

INGREDIENTE

  • 12 foi uscate de lasagna
  • 300 g carne tocată de vită
  • 250 g ciuperci
  • un morcov potrivit
  • două cepe
  • 20 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 ml iaurt
  • 4 linguri cu amidon de porumb
  • o linguriță cu nucșoară măcinată
  • 4 frunze de busuioc mărunțite
  • sare de mare și piper verde
  • unt pentru uns tava
  • ulei de măsline ( opțional )
  • 100 g cașcaval afumat
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vită și ciuperci:

Am pus intr-o tigaie untul impreuna cu legumele curațate și marunțite. Am acoperit-o cu un capac. Ciupercile conțin o mare cantitate de apa, astfel nu va fi nevoie de adaos de lichide iar legumele se vor cali in suc propriu devenind mai savuroase. Dupa aproximativ 10 minute am adaugat condimentele și carnea de vita tocata.

Intre timp am amestecat laptele fierbinte, iaurtul și amidonul impreuna cu puțina sare și piper. Foile de lasagna le-am hidratat cca. 10 minute in apa rece ( foile de lasagna sunt foarte casante iar pentru a le putea manevra mai ușor și pentru a obține un preparat aspectuos este indicat sa le hidratam in prealabil ).

Se pot hidrata și in lapte rece.

Am uns cu unt o tava clasica din sticla termorezistenta ( poate fi și ceramica ) și am așezat 4 foi de Lasagna. Am imparțit cantitatea de umplutura in doua, jumatate din aceasta așezand-o pe toata suprafața tavii.

Am așezat al doilea strat de foi, apoi din nou umplutura iar la final cel de-al trei-lea strat de foi.

Am scufundat totul in laptele pregatit in prealabil și am dat totul la cuptor preț de 30 de minute. Am incins cuptorul din timp pentru ca, mai apoi, preparatul trebuie gatit la o temperatura de 50-60 de grade.

Dupa acest timp am scos Lasagna din cuptor și am razuit cașcavalul deasupra.

Se servește calda iar un pahar de vin roșu demidulce poate satisface toate cerințele unei Lasagna cu carne proaspata de vita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vită și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete si dovlecei