O surpriza gustoasa de la iubitul meu sot...
Ceapa se toaca fin(in robot),se caleste putin in ulei apoi adaugam carnea ,pasta de tomate si 100ml apa.Condimentam cu sare ,piper si oregano.Se lasa sa fiarba la foc mic o ora.
Pregatim sosul.Din cantitatea totala de lapte,luam cateva linguri si omogenizam cu faina sa devina de consistenta unei smantani.Punem restul de lapte pe foc.Inainte sa inceapa sa fiarba adaugam faina si amestecam mereu pana se ingroase,cu grija sa nu se faca cocoloase.Dupa ce are consistenta unei budinci,luati de pe foc,lasati la racit si cand este rece adaugati smantana,sare si piper.
Ungem un vas termorezistent cu putin ulei.Pregatim foile rand pe rand.(la mine au intrat 3 pe strat).Le punem sa se inmoaie in apa fierbinte,pe rand ,pentru foarte putin timp..10-20de sec..daca le lasam prea mult se vor rupe si nu le mai putem intinde.
Dupa ce s-a inmuiat primul strat de foi,le am aranjat in tava.Nu inmuiati urmatorul strat de foi decat dupa ce ati terminat de umplut stratul anterior.Ungem foile cu sosul bechamel,apoi punem carnea.Pregatim celelalte foi,punem peste carne,apoi iar sos si iar carne..si tot asa pana cand epuizam foile..ultimul strat trebuie sa fie de foi.Foile de deasupra le ungem cu sosul bechamel si punem tava in cuptor pentru 30min la 180 de grade.Scoatem apoi din cuptor si radem cascavalul.Mai lasam un sfert de ora la cuptor si e gata...