Reteta originala era doar cu vinete,dovlecei si branza de capra...dar eu am adaugat si putin bacon si salam uscat ;)
Am inceput prin a prepara legumele:am taiat felii pe lungime vanata si dovlecelul si le-am pus putin in tigaie cu ulei sa se caleasca.
Le-am scos apoi pe hartie absorbanta si m-am ocupat de sos.
Am tocat ceapa verde si am pus-o in tigaie cu putin ulei pana a devent sticloasa.Am adaugat rosiile decojite pasate,sare,piper,ierburi de Provence si am lasat sa fiarba 5 minute.Am adaugat apoi amidon alimentar si smantana lichida si sosul este gata.Nu l-am lasat sa mai fiarba...pentru ca asta se va intampla la cuptor !
Am taiat salamul uscat feliute,branza de capra la fel si am purces la asamblare.
Din fericire,am gasit lasagna care nu mai necesita fierbere .
Am asezat un strat de sos in vasul de copt peste care foile de lasagna.
Am continuat cu feliile de vinete si dovlecei,salamul uscat,branza...si apoi sos.
Din nou lasagna si toate cele...pana la sfarsit...cand am pus foi de lasagna si sos si am razuit cascaval.
Am pus vasul la cuptor pentru 25 minute la foc moderat.
Pofta buna !