Lasagna cu vinete si dovlecei

de lili2010 in Lasagna, 2 Oct 2010 | 21652 vizualizari

 

Reteta originala era doar cu vinete,dovlecei si branza de capra...dar eu am adaugat si putin bacon si salam uscat ;)

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna
  • o vanata
  • un dovlecel
  • ceapa verde
  • rosii decojite
  • 200ml smantana lichida
  • o lingura de amidon alimentar
  • branza de capra ,mozarela(sau orice branza va place)
  • bacon,salam uscat(optional)
  • sare,piper,ierburi de Provence
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vinete si dovlecei:

Am inceput prin a prepara legumele:am taiat felii pe lungime vanata si dovlecelul si le-am pus putin in tigaie cu ulei sa se caleasca.

Le-am scos apoi pe hartie absorbanta si m-am ocupat de sos.

Am tocat ceapa verde si am pus-o in tigaie cu putin ulei pana a devent sticloasa.Am adaugat rosiile decojite pasate,sare,piper,ierburi de Provence si am lasat sa fiarba 5 minute.Am adaugat apoi amidon alimentar si smantana lichida si sosul este gata.Nu l-am lasat sa mai fiarba...pentru ca asta se va intampla la cuptor  !

Am taiat salamul uscat feliute,branza de capra la fel si am purces la asamblare.

Din fericire,am gasit lasagna care nu mai necesita fierbere .

Am asezat un strat de sos in vasul de copt peste care foile de lasagna.

Am continuat cu feliile de vinete si dovlecei,salamul uscat,branza...si apoi sos.

Din nou lasagna si toate cele...pana la sfarsit...cand am pus foi de lasagna si sos si am razuit cascaval.

Am pus vasul la cuptor pentru 25 minute la foc moderat.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bunica 1

03.10.2010, 10:45

Ingenioasa reteta ! Mai multe legume si mai putina carne

jolygina 1

08.10.2010, 00:38

nu stiam ca sunt si foi care nu trebuiesc fierte am facut si eu de 2 ori dar ma cam enervez sa fierb foile

Ligia Bxl 1

22.01.2011, 14:43

bun si LA MULTI ANI

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac si branza