O bunatate ce dispare foarte repede din farfurie !
Prima data pregatim sosul bechamel: topim untul peste care adaugam faina, laptele cald, sare, nucsoara, piper si amestecam bine pana devine ca o crema. Se pune la foc mic pana la 1-2 clocote, apoi strecuram daca este cazul si lasam la racit.
Intr-o tigaie punem sucul de rosii pe foc, cu sarea si un praf de nucsoara .Cand incepe sa fiarba, adaugam carnea si lasam aproximativ 5 min pe foc.
Punem apa cu sare intr-o cratita iar cand aceasta a inceput sa fiarba adaugam si foile de lasagna (eu am pus cate trei foi la fiert, cca 1- 2 min/set.)
Asamblarea: se pun cate trei foi pe fundul vasului, sosul de carne, cascaval ras si sos bechamel, iar foi de lasagna, sos de carne, cascaval , sos bechamel si tot asa pana terminam foile .
Cand ajungem la ultimul strat de foi oprim putin sos bechamel in care spargem un ou, adaugam marar tocat si turnam deasupra foilor peste care radem iar cascaval . Se introduce la cuptor pentru 30 -40 min sau cat este cazul !
Multumesc vecinei mele, Nico pentru reteta !
1
cine doreste poate praji o ceapa inainte de a face sosul de carne apoi se amesteca cu carnea si sucul de rosii si se pun la fiert impreuna .