Lasagna cu spanac si branza

de ala_oancea in Lasagna, 18 Feb 2010 | 8856 vizualizari

 

Dupa o reteta din cartea "Dr. Oetker - German cooking today"

 

INGREDIENTE

  • 250 gr foi lasagna
  • 300 gr branza telemea mai moale
  • 50 gr cascaval
  • 500 gr spanac congelat
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, nucsoara
  • Sos bechamel:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 500 ml supa de legume
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si branza:

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul congelat si putina apa si se lasa la fiert la foc mic. Cand spanacul este facut se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la racit.

Pentru sosul bechamel, se topeste untul, se adauga faina in ploaie, se amesteca bine, apoi se toarna putin cate putin laptele si supa, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa dea in clocot si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge tava cu sos si se aseaza primul strat de foi, apoi un strat de spanac, unul de telemea rasa, sos si apoi din nou foi. Se continua cu straturile alternative, peste ultimul strat de foi turnand restul de sos. Se presara cu cascaval ras si se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

rivka 1

19.02.2010, 21:01

arata foarte bine, o sa o fac si eu sa stii!
abia astept!

ala_oancea 1

21.02.2010, 13:22

Multumesc Este o combinatie foarte reusita

cristeena20 1

04.12.2012, 13:14

Miamiiiiiii..arata bestial!!!si pe asta o bag la favorite.. esti banateanca de-a mea..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]