Intr-un castron punem crema de branza,miezul de lapte sfaramitat, ouale, mararul tocat marunt si patrunjelul uscat. Omogenizam si mai adaugam putina sare daca e nevoie.
Sosul bechamel: topim untul la foc mic, dam de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocolosi.
Desfacem compozitia turnand putin cate putin laptele.
Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare si piper.
Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase.
Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare.
Cand apa incepe sa fiarba se pun 4 foi de lasagna si se lasa la fiert timp de 3-4 minute (foile sunt fierte cand se ridica la suprafata).
Compozitia de branza se imparte in 3.
Ungem o tava cu unt, asezam un strat de foi, un strat de branza si continuam asa pana terminam. Ultimul strat va fi de foi, peste care intindem sosul bechamel si cascavalul ras.
Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.
Lasagna se serveste calda, dar este la fel de buna si rece!
Pofta buna!