Lasagna...foi patrate sau dreptunghiulare de pasta !Un fel de mancare tipic bucatariei italiene ,cea mai cunoscuta fiind lasagna alla bolognese ( ragu,parmezan si sos bechamel).Delicioase e putin spus ... unde mai pui ca se gatesc destul de usor !!!
Merita incercate !!!
Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi cat mai mici.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam cat mai fin.
Punem ulei de masline intr-o tigaie,la foc moderat si calim ceapa impreuna cu morcovul.
Cand aproape s-au calit,adaugam carnea ,turnam vinul ,amestecam si lasam cateva minute sa fiarba in continuare la foc moderat.
Adaugam sucul de rosii si amestecam cu o lingura de lemn.Mai lasam cateva minute sa fiarba la foc mic si apoi inchidem si lasam sa se raceasca putin.
Ungem o tava cu unt ( tava mea este 25\30 ) si asezam un prim strat de foi de lasagna .
Turnam un strat de ragu ( compozitia de carne) ,apoi un strat de parmezan.
Asezam apoi din nou un strat de foi de lasagna,ragu si parmezan.
Facem un ultim strat de foi de lasagna,ungem cu suc de rosii.Acoperim cu un strat de sos bechamel si incheiem cu parmezan.
Incalzim cuporul la 200 grade Celsius.
Introducem tava la cuptor pentru 20-25 minute ( pana ce lasagna s-a rumenit usor la suprafata).
Se serveste calda !
1
Lasagna se serveste alaturi de un pahar de vin rosu ;)