-Mai intai se pregateste amestecul de carne, calind ceapa, usturoiul  pisat si morcovul in lingura de ulei, la foc mediu. Dupa ce sunt gata  calite, se adauga rosiile taiate in cubulete impreuna cu sosul lor,  condimentele si carnea tocata. Se fierb impreuna 30 de minute.
-Intre  timp, se pregateste sosul Bechamel care trebuie sa nu fie prea gros,  deoarece foilor de lasagna le trebuie mult lichid in timpul coacerii.  Asa ca, se topeste untul, se adauga faina si se omogenizeaza acest  amestec, dupa care se adauga usor laptele si condimentele. Se mai fierbe  15-20 de minute.
Acum se pregateste lasagna pentru intrarea in cuptor:D. Se unge o tava  bine cu unt, apoi se aseaza ingredientele in straturi : primul strat  este de sos Bechamel, al doilea de foi pentru lasagna, al treile de sos  Bechamel si carne plus bucatele de mozzarella(mozzarella mie mi-a ajuns  numai pentru 2 nivele) si tot asa in continuare pana se vor termina   foile de lasagna sau carnea...asa cum mi s-a intamplat mie :D.
Ultimul  strat trebuie sa fie de sos Bechamel. Se presara  parmezan si cascaval  ras si se acopera cu folie de aluminiu. Se introduce in cuptor pentru 25  de minute, apoi se scoate, se da folia de Al deoparte si se mai coace  inca 15-20 de minute pentru a se rumeni frumos.