Pregătește bechamelul:
Intr-o tigaie pune untul a topit.
Adaugă făina amestecând repede să nu se formeze cocoloașe.
Adaugă laptele ametecând bine și fierbe până obții un sos de consistența unei smântâni.
Stinge focul si condimentează după gust cu sare ,piper,nucșoară.
Lasă sosul la răcit.
Curăță ceapa,spal-o și toac-o mărunt.
Pune uleiul într-o tigaie neaderentă și călește până devine sticloasă.
Adaugă carnea tocată si călește până-și schimbă culoarea.
Peste carne pune sosul de roșii și mai fierbe 2-3 minute.
Pregătește o tavă de ceramică ,am folosit eu,și unge -o cu unt.
Toarnă puțin sos bechamel în tavă.
Așezi foile de lasagna in tavă.,peste care torni sos bechamel.
Adaugă carnea,apoi alte foi,sos,carne astfel încât ultimul strat să fie de foi.
Deasupra sos bechamel peste care pui cașcaval ras .
Se dă la cuptorul încins la 170 grade până se rumeneste deasupra.
Se servește caldă.
1
Foile de lasagna să fie una lângă alta ,nu suprapuse.
2
În loc de cașcaval se poate folosi parmezan .