Lasagna cu carne

de Bunica in Lasagna, 14 Feb 2016 | 5128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. foi lasagna
  • 400-500 g. carne tocată amestec vită+ porc
  • 1 ceapă
  • 50 ml. ulei
  • sare
  • piper
  • 200 g. sos roșii cu busuioc
  • 20 g. unt
  • Sos bechamel:
  • 50 g. unt
  • 50 g. făină
  • 700-800 ml lapte
  • Plus 200 g. cașcaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne:

Pregătește bechamelul:

Intr-o tigaie pune untul a topit.

Adaugă făina amestecând repede să nu se formeze cocoloașe.

Adaugă laptele ametecând bine și fierbe până obții un sos de consistența unei smântâni.

Stinge focul si condimentează după gust cu sare ,piper,nucșoară.

Lasă sosul la răcit.

Curăță ceapa,spal-o și toac-o mărunt.

Pune uleiul într-o tigaie neaderentă și călește până devine sticloasă.

Adaugă carnea tocată si călește până-și schimbă culoarea.

Peste carne pune sosul de roșii și mai fierbe 2-3 minute.

Pregătește o tavă de ceramică ,am folosit eu,și unge -o cu unt.

Toarnă puțin sos bechamel în tavă.

Așezi foile de lasagna in tavă.,peste care torni sos bechamel.

Adaugă carnea,apoi alte foi,sos,carne astfel încât ultimul strat să fie de foi.

Deasupra sos bechamel peste care pui cașcaval ras .

Se dă la cuptorul încins la 170 grade până se rumeneste deasupra.

Se servește caldă.

TIPS-URI

1

Foile de lasagna să fie una lângă alta ,nu suprapuse.

2

În loc de cașcaval se poate folosi parmezan .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagne a la Klaus