Lapte de pasare

de nadina73 in Dulciuri, 30 Mai 2010 | 12812 vizualizari

 

in copilarie mama ne facea foarte des si o tot intrebam cum il face si ea ne zicea ca prinde pasarile de pe geam si le mulge........si bineinteles ca noi fiind foarte mici o credeam,iar acuma la fel am facut si eu cu piticii mei ..........le-am zis ca ma prins doi pescarusi

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 3 vanilii
  • 2 linguri de amidon
  • 1 lingurita de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se amesteca vaniliile cu laptele si se pune la fiert

Galbenusurile se separa de albusuri

Albusurile se bat spuma,apoi cu 1 lingura se ia din albusurile batute si se pun in laptele  fierbinte, se lasa 2 minute, se intorc de pe o parte pe alta apoi (se umfla putin cresc ,apoi scad )se scot si ajutorul unei palete si se pun in boluri sau cupe mai adanci

In laptele in care au  fiert albusurile se pun galbenusurile amestecate cu zaharul si amidonul si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase ,se lasa sa fiarba pana se ingroasa (se face foarte repede ,aveti grija sa nu se prinda)

Se ia putin din sosul rezultat si se amesteca ca cacao .Sosul(va fi ca o budinca mai subtire)se pune peste albusurile batute iar deasupra se orneaza cu ciocolata

Se pun bolurile la rece 2 ore

Un desert usor de preparat si foarte gustos,atat pentru cei mici cat si pentru cei mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

nadina73 1

01.06.2010, 17:08

multumesc medioto ceva trebuia sa mint...........nu e frumos ,dar uneori si minciune e vorba,daca au crezut

nadina73 1

01.06.2010, 17:08

multumesc buni esti tare ,poate mai buna ca tine buni?

MOKUSKA 1

19.05.2014, 12:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE