am inteles ca e o reteta de tocanita de iepure foarte apreciat in Franta
Se prajeste baconul intr-o cratita pana cand se topeste grasimea si apoi se indeparteaza, pastrand in cratita grasimea.In acea grasime se calesc ceapa si usturoiul.Se adauga bucatelele de iepure si se lasa la foc mediu pana ce carnita devine aurie.Se presara faina si se mai lasa pe foc 5minute sa se rumeneasca dupa care se adauga supa de vita, patrunjelul, cimbrul, lamele de ciuperci, vinul si foile de dafin. Se acopera cu capacul cratita si se lasa cam o ora sa fiarba inabusit, adaugand la nevoie din nou supa.Se adauga sare si piper si se serveste cu piure de cartofi sau cu teietei cu ou sotati in unt. Eu am servit cu piure si cu painica prajita cu unt, cimbru si usturoi.
1
adaugarea ciupercilor este optionala iar unii bucatari am inteles ca adauga la sos si putin mustar
2
alaturi de acest fel de mancare se vor servi felii de paine taiata triunghiuri usor prajite si frecate cu unt , cimbru si usturoi.