Lapin a la Cocotte

de epurasha2bb in Mancaruri cu carne, 19 Oct 2010 | 9217 vizualizari

 

am inteles ca e o reteta de tocanita de iepure foarte apreciat in Franta

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure 
  • 3 felii groase de Bacon,
  • 3 cepe taiate pestisori,
  • 2 graunti de usturoi,
  •  tocati marunt,
  •  3 linguri faina,
  • 1 cana cu supa de vita cu bulion strecurata,
  • 60 ml vin rosu, cimbru uscat,
  • patrunjel uscat,
  • 2 frunze de dafin,
  • cateva ciuperci champignion,
  • sare si piper.

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapin a la Cocotte:

 Se prajeste baconul intr-o cratita pana cand se topeste grasimea si apoi se indeparteaza, pastrand in cratita grasimea.In acea grasime se calesc ceapa si usturoiul.Se adauga bucatelele de iepure si se lasa la foc mediu pana ce carnita devine aurie.Se presara faina si se mai lasa pe foc 5minute sa se rumeneasca dupa care se adauga supa de vita, patrunjelul, cimbrul, lamele de ciuperci, vinul si foile de dafin. Se acopera cu capacul cratita si se lasa cam o ora sa fiarba inabusit, adaugand la nevoie din nou supa.Se adauga sare si piper si se serveste cu piure de cartofi sau cu teietei cu ou sotati in unt. Eu am servit cu piure si cu painica prajita cu unt, cimbru si usturoi.

 

TIPS-URI

1

adaugarea ciupercilor este optionala iar unii bucatari am inteles ca adauga la sos si putin mustar

2

alaturi de acest fel de mancare se vor servi felii de paine taiata triunghiuri usor prajite si  frecate cu unt , cimbru si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapin a la Cocotte" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Beef Bourguignon