Langosi unguresti

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2011 | 36052 vizualizari

 

Am murit de pofta cand am vazut langosii lui Sidy.
Am facut si eu si tanjesc din nou sa mai fac.
Sunt deliciosi si foarte satiosi.
Reteta o am de la mama soacra care mi-e tare draga.

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri mari smantana grasa
  • o lingurita zahar
  • un cub de drojdie de 25g
  • sare
  • lapte caldut pentru framantat(cam 400 ml)
  • ulei(pentru framantat si prajit)
  • smantana si cascaval pentru uns langosii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi unguresti:

Se face o maia din drojdie,zahar putin lapte si faina.Se lasa la crescut 15 minute.

Se pune restul de faina,ouale,sare,cele 4 linguri de smantana si se incepe framantatul adaugan treptat lapte caldut.Se framanta foarte bine pana coca devine moale.

La sfarsit se adauga cateva linguri de ulei(eu am pus de masline) si se framanta inca 5 minute.Se lasa la crescut 20 minute.

Se fac cu mana placintele si se coc in ulei de floarea soarelui fierbinte.

Se ung cand sunt fierbinti cu smantana in care am pus putina sare dupa gust si se rade din belsug cascaval deasupra.

Am facut cativa langosi umpluti cu branza de oaie si marar verde tocat.

Mi-ar place sa va pot servi cu langosi sunt deliciosi,trebuie neaparat sa faceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi unguresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (28)

Lau 1

03.10.2011, 08:32

ce bine mai arata

Kori 1

03.10.2011, 13:45

foarte buni

tanyapatap 1

05.10.2011, 16:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]