Simpli, satiosi se prepara usor si ii putem servi cu ce dorim. Eu am facut dintr-o cantitate mai mare de faina fiindca suntem multi .Voi faceti din cat doriti.
Faina o cernem intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem sarea, drojdia si zaharul, apoi punem 100 ml apa calduta si facem o maia pe care o lasam 10 minute sa creasca. Apoi ne apucam de framantat, adaugam si 50 ml ulei si framantam bine (aluatul sa fie putin mai elastic ca si cel de paine). Dupa ce terminam de framantat acoperim cu un servet de bucatarie si lasam sa creasca intr-un loc ferit de curent.
Dupa ce a crescut bine portionam aluatul in mod egal (eu am obtinut 16 buc) cam 100 gr/ buc.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, modelam langosul (sub forma de cerc) si il punem in uleiul incins lasand sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoatem pe un platou cu hartie absorbanta (pentru surplusul de ulei) si repetam operatiunea pana terminam aluatul.
Se pot servi cu ce se doreste.
Pofta buna! si sa va fie si reteta mea de ajutor.
1
Se pot servi la micul dejun cu: gem, telemea, smantana, finetti
2
O cafea langa, lapte sau ceai.