Am vazut rulada Clementinei, cea cu spanac, mi-a placut aspectul ei, dar la noi cum nu se prea mananca spanac, am zis sa incerc cu sfecla rosie si datorita culorii ei. Am facut rulada, a iesit foarte buna, blatul pufos insa culoarea nu e cea la care m-am asteptat. Dar .... e bine si asa, chiar foarte bine! Poate voi incerca si cu spanac pe viitor!
"Bunatati pentru Craciun"
Se curata sfecla, se spala bine apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau prin blender si se maruntesc bine.
Se separa ouale. Se pune intr-un bol sfecla macinata si se adauga galbenusurile si uleiul. Se omogenizeaza. Se pune si sarea apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca in mai multe reprize cu aluatul de sfecla, avand grija sa se amesteca usor, prin rasturnare.
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-17 minute.
Se scoate din cuptor si se rastoarna blatul peste o alta foaie de copt apoi se ruleaza strans cu un prosop umed. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara crema. Se mixeaza untul la temperatura camerei apoi se pune branza si se mizeaza mai departe. Branza gouda se da pe razatoparea cu gauri mici si se pune in crema de branza. Se adauga sare, piper si chimen macinat dupa gust.
Se indeparteaza hartia de copt de pe rulada cu grija, se unge cu crema de branza apoi se ruleaza din nou, cat mai strans. Se infasoara in folie alimenrara si se da la rece pentru cateva ore inainde de a fi taiata si servita.
Pofta buna!
1
Nu se indeparteaza hartia de copt cat aluatul este fierbinte, altfel riscam sa se rupa blatul.
2
Se poate adauga in crema si ceapa verde, gogosari rosii sau verzi, dupa gust!
3
Cand se da prin blender sfecla, se pot adauga 2 lg de apa pentru a se macina mai usor.