Lămâița

de Rita Ilies in Prajituri, 2 Ian 2014 | 25163 vizualizari

 

Chiar dacă din punct de vedere calendaristic în România e iarnă, temperaturile spun cu totul altceva. Anul 2014 se pare că ne întâmpină cu multă căldură, așa că m-am gândit să vă aduc o rețetă dulce-acrișoară și răcoritoare. :)
Din câte am aflat până acum, prăjitura cu lămâie e specifică Regatului Unit. Așa o fi, însă în timp a devenit una dintre cele mai populare prăjituri din Europa. Ca și toate celelalte care conțin fructe. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 foi:
  • 2 ouă
  • 10 linguri cu lapte călduț
  • 10 linguri cu ulei
  • 10 linguri cu zahăr
  • o linguriță rasă cu bicarbonat
  • o linguriță rasă cu praf de copt
  • făină cât cuprinde
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 300 g unt gras și moale ( preferabil peste 80% grăsime )
  • 400 ml lapte
  • 7 linguri cu amidon
  • 4 linguri cu zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • o jumătate fiolă cu esență de lămâie
  • Ingrediente pentru glazură:
  • două albușuri
  • două linguri cu zahăr
  • un praf de sare
  • o jumătate fiolă cu esență de lămâie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lămâița:

   Mixați ouăle împreună cu zahărul. Adăugați uleiul și laptele călduț, apoi cu mâna, frământați adăugând făina și ingredientele pentru crescut. Întindeți foile pe dosul tăvii ( eu le întind direct pe hârtie de copt ). Le coaceți cam 8 minute la 180 de grade.

   Laptele se fierbe împreună cu amidonul și zahărul. Se amestecă continuu cu telul până ce se îngroașă. Se lasă să se răcească complet. Untul se mixează separat. Treptat se adaugă câte o lingură din pasta de amidon răcită, esența și zeama de lămâie. Cu o pensulă de patiserie ungem cu puțin lapte prima foaie. Întindem primul strat de cremă, apoi repetăm pentru fiecare dintre foile rămase.

   Albușurile le bateți spumă ca și pentru bezele. Adăugați zahărul, apoi esența de lămâie. Puneți spuma pe bain marie și continuați să amestecați cu o spatulă până veți observa o consistență lipicioasă. Întindeți-o cât încă este caldă. În contact cu aerul, la suprafață se va usca. Opțional puteți presăra coajă rasă de citrice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lămâița" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini – Alaska…..altfel