Reteta vine din Asia Centrala. Ingredientele vedeta al acestei supe sunt taiteii si stockul de pasare.
Taiteii se prepara in mai multe feluri si mai multe forme. Alegeti varianta de care aveti pofta. Dupa posibilitati, sa fie de casa.
De data acesta va prezint varianta Kazaha cu piept de rata, urmeaza si cea Uzbeka
Supa se bazeaza pe putine ingrediente si ii da posibilitate celui care o serveste sa o dreaga asa cum isi doreste. Extrem de usor de preparat.
Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru 10 minute, acoperit cu un capac.Il taiem felii.
Fierbem pastele in multa apa cu sare. Le scurgem bine si le distribuim in boluri adanci. Adaugam frunzele de salata, apoi cateva felii de piept de rata.
Adaugam supa –stock de rata sau alta pasare clocotita.
Pana se mai racoreste putin, putem s-o personalizam dupa plac.
Sare, feliute de ardei iute, lamaie, usturoi,ceapa verde tocata marunt.
Supa este revigoranta si merita incercata.
1
Pentru a adauga o nuanta mai parfumata,puteti adauga si putin ghimbir
2
Pieptul de rata se rumeneste intotdeauna mai intai cu pielea in jos,iar daca -l preferati mai bine facut atunci prelungiti timpul de rumenire.
3
Stockul de pasare este forte important ,pregatiti-l in prealabil,mai mult din carcase de pasare apoi congelati -l in sticle de un litru.
4
Frunzele de salata puteti sa le scufundati in apa care au fiert pastele timp de 1-2 minute inainte de a le repartiza in boluri