Ciorba de fasole verde din Ardeal

de MOKUSKA in Supe/Ciorbe, 2 Aug 2014 | 14880 vizualizari

 

Ciorba de vara care se poate servi atat rece cat si fierbinte. Mie imi place foarte mult sa o servesc cu salata de ceapa rosie.

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole galbena
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 ardei
  • 3 rosii
  • patrunjel verde
  • sare
  • boia
  • ulei
  • faina
  • otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde din Ardeal:

Se curata fasolea si se rupe in bucatele.

Zarzavatul, ceapa, ardeii se curata, se spala si se toaca marunt.

Se pun la fiert impreuna. Rosiile le oparim, le decojim, le toacam marunt si punem la fiert in ciorba.

Asezonam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba dar nu foarte mult, este ok sa ramana putin crocante (cel putin noua asa ne place).

Intr-o tigaie punem la incalzit 2 linguri de ulei, presaram cu o lingura de faina si amestecam 1 minut. 

Adaugam putin boia, amestecam de 2 ori si adaugam o cana de apa rece peste. Turnam rantasul peste ciorba, lasam sa fiarba 3-4 minute, 

dupa care inchidem focul.

Acrim cu putin otet si adaugam patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

este foarte gustoasa ciorba si cu smantana

2

se poate pregati si este la fel de gustoasa si fara rantas

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde din Ardeal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu perisoare