"Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2012 | 4675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 litrii lapte proaspat pasteurizat  
  • 3 linguri de iaurt  
  • 1 lingura de sare  
  • ulei de masline  
  •  o bucata de panza muselina  
  • 1 lingura ardei iute taiat marunt  
  • 2 linguri coriandru verde taiat marunt  
  • 1 lingurita de seminte de susan prajite
  • optional seminte de rodie acrisoara pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute:

Prepararea iaurtului(”laban”)

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut.

Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.

Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.

Preparare “labaneh”

Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.

Se amesteca intr-un bol labaneh cu ardeiul iute si coriandru.

Se pune pe platoul de servire si se presara cu ulei de masline si seminte de susan.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata