La multi ani 2012!

de La Ancuta in Torturi, 31 Dec 2011 | 3926 vizualizari

 

La multi ani!!! Sa aveti un an mai bun, cu sanatate si liniste! Va invit la ultimul tort din 2011 .
Sa ne vedem cu bine in noul an!

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Blat cu nuca:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • esenta de rom

Crema:

  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca

Pentru ornat:

  • 200 ml smatana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • migdale feliate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani 2012!:

Pentru blatul alb batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana devine crema lucioasa.

Separat mixam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza iar apoi le adaugam peste spuma de albus si amestecam usor.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitia de ou.

Turnam amestecul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Scoatem blatul din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar apoi taiem in doua pe orizontala.

Pentru blatul de nuca mixam ouale cu zaharul iar apoi adaugam uleiul si mixam bine. Adaugam si esenta de rom si omogenizam.
Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si o incorporam in amestecul de oua.
Coacem blatul la foc potrivit, in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Crema este indicat sa o pregatim cu o zi inainte.
Rupem ciocolata si o punem la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere iar apoi dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza.

Lasam sa se raceasca iar apoi dam la frigider pentru cateva ore, sau de preferat peste noapte.

A doua zi scoatem din frigider si mixam pana devine o crema spumoasa.

Pe un platou asezam un blat alb iar deasupra punem jumatate din crema de ciocolata. Urmeaza blatul de nuca si restul de crema. Acoperim cu ultimul blat alb.

Pentru ornat mixam smantana pentru frisca iar cand incepe sa se ingroase adaugam zaharul pudra si mai mixam putin.

Imbracam tortul cu frisca si ornam cu migdale feliate.

Revin cu sectiunea :)

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani 2012!" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert diplomat cu piscoturi