La multi ani 2012!

de La Ancuta in Torturi, 31 Dec 2011 | 4043 vizualizari

 

La multi ani!!! Sa aveti un an mai bun, cu sanatate si liniste! Va invit la ultimul tort din 2011 .
Sa ne vedem cu bine in noul an!

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Blat cu nuca:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • esenta de rom

Crema:

  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca

Pentru ornat:

  • 200 ml smatana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • migdale feliate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani 2012!:

Pentru blatul alb batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana devine crema lucioasa.

Separat mixam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza iar apoi le adaugam peste spuma de albus si amestecam usor.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitia de ou.

Turnam amestecul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Scoatem blatul din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar apoi taiem in doua pe orizontala.

Pentru blatul de nuca mixam ouale cu zaharul iar apoi adaugam uleiul si mixam bine. Adaugam si esenta de rom si omogenizam.
Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si o incorporam in amestecul de oua.
Coacem blatul la foc potrivit, in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Crema este indicat sa o pregatim cu o zi inainte.
Rupem ciocolata si o punem la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere iar apoi dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza.

Lasam sa se raceasca iar apoi dam la frigider pentru cateva ore, sau de preferat peste noapte.

A doua zi scoatem din frigider si mixam pana devine o crema spumoasa.

Pe un platou asezam un blat alb iar deasupra punem jumatate din crema de ciocolata. Urmeaza blatul de nuca si restul de crema. Acoperim cu ultimul blat alb.

Pentru ornat mixam smantana pentru frisca iar cand incepe sa se ingroase adaugam zaharul pudra si mai mixam putin.

Imbracam tortul cu frisca si ornam cu migdale feliate.

Revin cu sectiunea :)

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani 2012!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (28)

gaby_gabytza 1

03.01.2012, 10:21

Buuun

Lau 1

03.01.2012, 14:30

la multi ani fain tortul

nadina73 1

04.01.2012, 13:59

La multi ani!Elegant si gustos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort camasa de politist