Kringel Estonian

de Mitinita in Prajituri, 6 Noi 2012 | 4332 vizualizari

 

Prefer cea cu scortisoara,dar combinatii sunt mai multe: stafide,nuci,nuca de cocos...si poate imi mai dati si voi idei,ca asta se cere refacuta de multe ori.

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 cub de drojdie (de 25 gr)
  • 1 ou mic
  • 30 gr de unt, la temperatura camerei
  • 300 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • Ptr uns:
  • 50 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel Estonian:

Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam.

Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai framantam putin.

Se acopera bolul cu un prosop umed (am vazut la Jamie Oliver,de cand fac asa creste mai bine si mai pufos aluatul) si se pune intr-u loc caldut si ferit de caldura. De obicei,folosesc cuptorul cu microunde,este un loc foarte ferit de curent.

Scoatem aluatul si il intindem pe masa de lucru,intr-un dreptunghi care sa aiba grosimea de 1 cm.Ingredientele pentru uns le amestecam si ungem dreptunghiul cu 3/4 din compozitie.

Rulam si taiem de-a lungul,apoi impletim cele doua bucati si le unim.

Aplicam restul compozitiei deasupra kringleului si dam la cuptor cam 25 de minute in cuptorul preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel Estonian" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (36)

Mitinita 1

07.11.2012, 14:04

la inceput am dat la foc mai mare,apoi la sfarsit am lasat usa putin intredeschisa. N-am cuptor cu grade sa pot sa-ti spun exact

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:38

Panacris 1

29.09.2013, 14:27

Gata, i-a venit rândul revin cu impresii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel