Kringel Estonian

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 6523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 200 ml lapte cald
  • un ou
  • 50 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • pentru uns
  • 70 gr unt
  • zahar -3-4 linguri
  • o lingurita scortisoara
  • o lingurita cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel Estonian:

Intr-un bol adanc punem faina cernuta, drojdia faramata cu mana, zaharul, oul si putina sare. Incalzim usor laptele in care am adaugat si untul taiat cubulete. Incepem sa adaugam cate putin peste faina , incorporand. Framantam cu mana pana obtinem un aluat maleabil,elastic, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei. In functie de faina folosita poate fi necesar sa mai adaugam sau sa mai reducem usor catitatea de lapte. Ungem aluatul cu putin ulei, acoperim vasul cu-n servet curat si lasam la loc cald pentru cel putin o ora , timp in care aluatul isi dubleaza volumul. Pe masa infainata intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm.grosime. Facem un amestec din unt, zahar, scortisoara si cacao cu care ungem uniform foaia de aluat.(pastram o lingura de pasta) Rulam foaia pana obtinem un sul lung pe care-l taiem in doua , pe lungime,cu un cutit ascutit, lasand cativa cm netaiati la un capat. Din acel capat  ramas intreg incepem sa luam partile taiate si sa le impletim  rasucindu-le. Unim capetele sululul formand o coronita pe care o ungem cu restul de pasta ramasa.
O transferam in tava in care am pus hartie pentru copt si o mai lasam 15 minute la loc cald. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu timp de 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel Estonian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

jolygina 1

09.02.2012, 20:50

super arata ,chiar e senzational

horia 1

09.02.2012, 22:05

arata super bine,felicitari!

MIUTA 1

10.02.2012, 11:11

Imi placeeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel