Este o mincare rapida, plina de arome, se poate face cu carne sau fara, merge de minune carnea de miel, dar eu de data asta am facut-o fara. Nu este reteta originala, asta este varianta mea...
Se pune uleiul cu untul la incins intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata pestisor, o lasam sa devina sticloasa, adaugam usturoiul taiat feliute, ghimbirul, apio la fel taiat si el, ardeiul iute taiat marunt, le amestecam si le lasam 1-2 minute impreuna pe foc, iar apoi adaugam toate mirodeniile.
Semintele de cardamon le scoatem din pastai si le punem in mojar impreuna cu semintele de chimen.Dupa ce au stat si mirodeniile 1-2 minute pe foc, bucataria se umple de mirosul lor si le dam deoparte. Adaugam ciupercile taiate felii, cana de supa de pui si lasam pe foc 10-15 minute pina sunt gata ciupercile.
In reteta originala se pune spanac proaspat, eu nu am avut si l-am inlocuit cu salata verde. Salata taiata fasii am adaugat-o si pe ea, sare, piper dupa gust, zeama de la o jumatate de lamaie, gustati, sa nu fie prea acru, nu trebuie sa predomine lamaia pt ca altfel nu se simt aromele.O ingrosam putin cu o lingura de amidon, iar la urma iaurt gras. Inca 2-3 minute pe foc si este gata.
Cind o serviti, in farfurie se mai poate pune o lingura de iaurt gras.
1
Este plina de arome, noi romanii nu suntem obisnuiti cu astfel de arome, am multi prieteni care nici nu vor sa auda de scortisoara in mancare, de exemplu. Eu spun ca este minunata si va recomand sa o incercati macar odata...