sau...piept de pasare pane a la Kiev
Untul aromat l-am preparat dupa aceasta reteta, la care am mai adaugat 2 linguri zeama de lamaie.
Usturoiul, patrunjelul verde, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devin pasta. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza.
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos, apoi se adauga peste pasta.
Se pune pe o bucata de folie alimentara si se da la congelator cateva minute, pana se intareste.
Acest fel de mancare se prepara numai din piept de pasare.
Pieptul de pui se bate bine si se subtiaza ca pentru snitele. Ca sa nu se rupa, atunci cand se bate se foloseste o folie alimentara.
Se sareaza si se ruleaza punand inauntru cate o bucata taiata din untul aromat intarit. Se ruleaza astfel incat untul sa fie bine impachetat inauntru.
Se trece ruloul prin faina, oul batut si prin pesmet. Se repeta aceasta operatiune de 2 ori, dupa care se prajeste fiecare rulou in ulei mult si foarte bine incins, intorcandu-le pe toate partile in timpul prajitului.
Se servesc calde cu garnitura de cartofi, mazare sau morcovi tineri sote.
1
in reteta originala se spune ca: pieptul de pui se scoate intreg de pe os si se lasa ultimul os care intra in muschi de la aripioara, ca un ciot si se bate cu grija sa nu se zdrobeasca osul.
2
in momentul servirii se stropeste cu unt proaspat, iar pe varful aripioarei care sta in sus se fixeaza o bucata de folie de aluminiu