Ardei iuti in otet cu mirodenii. Descoperă cea mai simplă și gustoasă rețetă de ardei iuți murați, perfectă pentru a adăuga un plus de savoare și picant oricărei mese. Află ingredientele și pașii rapizi!
Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte.
Separat, se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodeniile dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10 minute.
Se toarna lichidul fierbinte peste ardeii iuti (avand grija sa asezam sub borcane cutite ca sa nu crape borcanele) se pun capacele, se intorc cu capul in jos si se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza la loc racoros.
Timp total: 20 min
Portii: eu am obtinut: 1 borcan mic (de 300 g), unul de 700 g si unul de 1.5 kg cu ardei iuti.
Ardeii iuti murati sunt ideali sa fie serviti alaturi de o ciorba radauteana sau alaturi de sarmale cu varza dulce.
Pofta Buna!