Ardei iuti in otet

de Ancutsa in Conserve, 16 Noi 2018 | 9719 vizualizari

 

Ardei iuti in otet cu mirodenii. Descoperă cea mai simplă și gustoasă rețetă de ardei iuți murați, perfectă pentru a adăuga un plus de savoare și picant oricărei mese. Află ingredientele și pașii rapizi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti
  • 1 litru apa
  • 250 ml otet
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic (100 g) mix mirodenii: foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar, marar si coriandru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti in otet:

 Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte.

Separat, se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodeniile dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10 minute.

Se toarna lichidul fierbinte peste ardeii iuti (avand grija sa asezam sub borcane cutite ca sa nu crape borcanele) se pun capacele, se intorc cu capul in jos si se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza la loc racoros.

 

Timp total: 20 min

Portii: eu am obtinut: 1 borcan mic (de 300 g), unul de 700 g si unul de 1.5 kg cu ardei iuti.

 

Ardeii iuti murati sunt ideali sa fie serviti alaturi de o ciorba radauteana sau alaturi de sarmale cu varza dulce.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

17.11.2018, 12:06

Claudia, multumesc! Eu i-am pus pentru ai mei, ca eu nu mananc, dar lor le plac mult!

dantes 1

20.11.2018, 09:12

Ancutsa 1

20.11.2018, 10:11

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite