Un kebab pregatit destul de des la noi acasa.Neaparat de incercat cu orez basmati.
Ceapa se curata si se taie foarte marunt sau se da prin robot.De asemenea,se poate rade pe razatoare.
Se amesteca bine impreuna cu oul,carnea,sarea si piperul. Se pune in frigider pentru 24 de ore.
A doua zi se formeaza chiftele lunguiete cu mana umeda. Traditional,ele sunt facute mai lungi si pregatite pe gratar pe betigase din metal late,dar acasa le putem pregati si la tigaie.
Se infierbanta tigaia,se adauga putin si se adauga pe rand kebaburile. Aveti grija sa nu se atinga bucatile intre ele,altfel nu se vor mai praji bine. Se pot pregati si pe gratar,dar aveti nevoie de bete mai late.
Se prajesc pe amandoua partile.
Taiem rosiile in doua,le punem pe betigase si le pregatim la aragaz,in lipsa gratarului.
Se serveste cald cu orez basmati fierbinte peste care adaugam un cubulet de unt.